Musik Skall Byggas Utav Glädje

0

Hej på er alla fina därute !

Har ni tänkt på hur glad man blir av Musik,sång och toner 🙂 ?! Ett av mina intressen är musik och sång.Varje vecka övar jag i en kör och det är underbart,fantastiskt och roligt !!! Det är varierande åldrar allt från unga till den äldsta i våran kör är 82 år !!! Man frigör så mycket i kroppen.Även om livet kan kännas tungt ,jobbigt,man kanske är ledsen eller arg eller känner sig så här innan man går dit ……………………..

tungt_51c9f928ddf2b34cf2348c1b_52442b2addf2b3104388228d-det-kanns-tungt-nu

 

Man frigör endorfiner och släpper på blockeringar i hjärnan och den balanseras.Man sjunger med hjärtat och jobbar med magen så långt ner det går och hela kroppen får en härlig omgång av gymnastik som läker och helar våra system.Det är friskvård att sjunga och man blir så avslappnad,glad,harmonisk och känner att man är på gång.Vi mår alla bra av toner,musik som berör och det ger en inre massage i våra kroppar.

Det är känt i alla tider att musik är helande.Det finns en evidensbaserad forskning som visar att musik kan fungera både som medicin och terapi.Vid Harvard-universitetet i USA har nobelpristagaren David Hubers gått samman med Beatles – producenten George Martin för att leda en stor studie av musikens effekter.I London undersöker psykologer och neurovetare hur hjärnan och nervsystemet arbetar då vi utövar musik.Vid institutet BRAMS i Montreal har forskare kommit fram till att musik kan ha en kraftig smärtlindrande effekt.Musikträning ökar både den språkliga och matematiska förmågan hos barn och är en utmärkt träning för alla åldrar.Denna aktivitet har en livslång positiv effekt på hjärnan.

MP_Hjarna_musik_artikel_680px

Idag så finns många olika möjligheter att vara med i en kör runt om i landet.Våga prova och släng loss apan i er själva.Så underbart härligt.

Kanske tänker man tankar som : vet ej om jag vågar , känner ingen , osäker , sjunga jag ?! Vet ni vad ? Alla är där på lika villkor och våglängd.För att ha roligt och släppa loss och samtidigt lära sig att använda kroppens system och känna glädjen i hjärta och själ.Man får nya fina vänner 🙂

Njut av livet,dansa och sjung ,fyll hjärtat med glädje och kärlek.Lyssna på er favorit på radion,cd-skivan och nynna med och sjung,ta en sväng i köket och känn känslan av det underbara som sker här och nu !!! Efteråt så känner man sig så här …………………………..

 

”Musik skall byggas utav glädje 

    av glädje bygger man musik

    Musik det får ni ändå medge

    gör glädjen ännu mera glädjerik ´´

 

209969_20140819_170159_image_847

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke